Ongeëvenaarde service, elk moment van de dag.

Veiligheid voorop. Een privéjet is altijd veilig, toch?

We horen het wel vaker: “Een vriend van mij heeft een eigen vliegtuig en die is voor een mooi bedragje te huren”. En – heel begrijpelijk – stappen velen dan klakkeloos en vol vertrouwen in, want “die piloot wil ’s avonds ook naar huis”! Onze vraag is dan: is dat wel veilig? Want ook in Private Flying wordt, meer dan we denken, gebruik gemaakt van illegaal gecharterde toestellen. En daar zijn helaas al trieste gevolgen van gezien.

Wat is dan veilig?

Net als in alle zakelijke omgevingen is er ook in de privéjet-sfeer sprake van illegale praktijken. The Air Charter Association vecht al jarenlang tegen deze illegaal uitgevoerde vluchten. Een redelijk recent en triest voorbeeld is het verhaal van profvoetballer Emiliano Sala die op 21 januari 2019, nu zo’n drie jaar geleden, in het Engelse Kanaal neerstortte. Met een illegaal gecharterd toestel.

Daarbij heeft het vliegen met een illegale charter nog andere risico’s, omdat het waarschijnlijk niet alleen de verzekeringsdekking van de exploitant ongeldig maakt, maar dat het ook een eventuele levensverzekering van de passagier(s) ongeldig kan maken. Dus ons dwingend advies: Wees altijd voorzichtig! Hoe aantrekkelijk de prijs ook is.

Global Aviation verhuurt alleen toestellen die op een officiële, commerciële vergunning staan, de zogenaamde AOC of Air Carrier Certificate. Pas dan mag een toestel commercieel worden verhuurd en voldoet het toestel, bemanning, training, onderhoud, etc. aan de strengste veiligheidseisen binnen de luchtvaart, vergelijkbaar waaraan ook bv grote airlines als KLM, Lufthansa en British Airways moeten voldoen. Vragen? We leggen het u graag uit!

Ongeëvenaarde service, elk moment van de dag

Alle luchtvaartmaatschappijen, wereldwijd, met één telefoonnummer bereikbaar