Ongeëvenaarde service, elk moment van de dag.

Reissector in 2033 goed voor 12% van de wereldeconomie

LONDEN – De reissector zal de komende jaren sterk blijven groeien en in 2033 goed zijn voor bijna 12 procent van de wereldeconomie. Dat meldt de World Travel & Tourism Council (WTTC), de koepelorganisatie voor de wereldwijde reis- en toerismesector, in de voorspellingen voor de komende tien jaar.

Als geheel zal de reis- en toerismesector tegen 2033 tot 430 miljoen mensen in dienst hebben, vergeleken met 334 miljoen in 2019. Dat is goed voor ongeveer een op de negen banen wereldwijd.

Zakenreis – 21 augustus 2023

Het belang van reizen, met name via luchtvaart, voor het stimuleren van lokale economieën kan niet genoeg worden benadrukt. Reizen heeft een aanzienlijke impact op zowel de nationale als de lokale economieën, en de luchtvaart speelt een cruciale rol in dit proces. Hier zijn enkele punten die het belang van reizen en luchtvaart voor economische groei benadrukken:

  1. Toerisme als economische motor: Toerisme, aangedreven door reizen, is een belangrijke economische motor voor veel regio’s over de hele wereld. Toeristen spenderen geld aan accommodaties, restaurants, attracties, vervoer en lokale souvenirs. Dit zorgt voor directe inkomsten en creëert banen in de horeca, detailhandel en andere dienstverlenende sectoren. Veel landen zijn economisch afhankelijk van het toerisme.
  2. Werkgelegenheid: De luchtvaartsector alleen al biedt werk aan miljoenen mensen wereldwijd, variërend van piloten en cabinepersoneel tot ingenieurs en luchthavenmedewerkers. Daarnaast leidt het toegenomen toerisme tot banencreatie in ondersteunende sectoren, zoals bouw, entertainment en cultuur.
  3. Infrastructuurontwikkeling: Om reizigers te kunnen ontvangen, moeten steden en regio’s investeren in verbeterde infrastructuur, zoals luchthavens, wegen, openbaar vervoer en accommodaties. Deze investeringen dragen niet alleen bij aan de reiservaring, maar versterken ook de lokale economie op de lange termijn.
  4. Valutastromen: Internationale reizen brengen valuta van over de hele wereld naar lokale economieën. Dit draagt bij aan de handelsbalans en kan helpen om de economie te stabiliseren, vooral voor landen die sterk afhankelijk zijn van buitenlandse valuta.
  5. Culturele uitwisseling: Reizen bevordert culturele uitwisseling en samenwerking tussen verschillende gemeenschappen en landen. Dit kan leiden tot nieuwe zakelijke kansen, zoals handel in kunst, ambachten en traditionele producten.
  6. Ondersteuning van kleine ondernemingen: Lokale ambachtelijke en kleinschalige ondernemingen kunnen profiteren van de toestroom van toeristen. Dit kan variëren van boetiekjes en cafés tot rondleidingen en workshops, waardoor diversificatie van de economie mogelijk wordt.
  7. Fiscale inkomsten: Overheden heffen belastingen en heffingen op luchthavens en toeristische activiteiten. Deze inkomsten kunnen worden gebruikt voor openbare voorzieningen en projecten ter verbetering van de levenskwaliteit van de lokale bevolking.

Samengevat is reizen, met luchtvaart als een onmisbaar onderdeel ervan, een motor voor economische groei, banencreatie, infrastructuurontwikkeling en culturele uitwisseling. Het is van groot belang dat overheden, bedrijven en gemeenschappen blijven investeren in en profiteren van deze vitale sector om duurzame economische voordelen te realiseren.

3D privéjet

Ongeëvenaarde service, elk moment van de dag

Alle luchtvaartmaatschappijen, wereldwijd, met één telefoonnummer bereikbaar