Ongeëvenaarde service, elk moment van de dag.

Privé vliegtuig huren – Voordelen en mogelijkheden

Privé vliegtuig huren – Voordelen en mogelijkheden

Vakantie vieren met een privé vliegtuig: klinkt dat niet bijzonder aangenaam? Wat dacht u bijvoorbeeld van een VIP lounge, hapjes, drankjes en de nieuwste magazines? Bovendien is wachten voor de incheckbalie of de vlucht zelf hierbij absoluut niet aan de orde! U hoeft namelijk slechts 15 minuten voor vertrek te arriveren op de luchthaven. Ook aan flexibiliteit geen gebrek: u vertrekt wanneer u wilt naar de door u gewenste bestemming. Naast dat een privé vliegtuig volop vakantieplezier biedt, is dit ook een uitermate geschikt middel om zowel tijd als kosten te besparen en luxe uit te stralen naar zakenrelaties. U kunt immers in het vliegtuig alvast uw belangrijke vergadering voorbereiden. En wist u dat wij ook grote toestellen leveren voor groepsreizen- en incentives? Denk hierbij aan bedrijfsuitjes, vluchten voor voetbalteams of bijvoorbeeld een crew change voor de offshore industrie.

In dit artikel leggen wij u uit wat de voordelen van een privé vliegtuig huren zijn en welke mogelijkheden hierbij horen. Natuurlijk kunt u ook meteen al onze vliegtuigen bekijken of direct een offerte aanvragen.

Gevarieerde mogelijkheden bij Global Aviation

Naast het huren van een privé vliegtuig voor bijvoorbeeld zaken, een vakantie of incentive biedt Global Aviation nog veel meer mogelijkheden. Bekijk hier alle diensten wij aanbieden zodat u eenvoudig de informatie vindt die u nodig heeft.

 1. Alle vliegtuigen
 2. Vraag een offerte aan
 3. Snelle prijsindicatie aanvragen
 4. Privé vliegtuigen voor uw vakantie
 5. Zakenreis per privé vliegtuig
 1. Aanschaf van een privé vliegtuig
 2. Groeps- en incentivereizen
 3. Vrachtvluchten
 4. Ambulancevluchten
 5. Een goed gesprek

Wat zijn de voordelen van het huren van een privé vliegtuig?

Een privé vliegtuig huren brengt vele voordelen met zich mee. Zo kunt u vertrekken vanaf ongeveer 2000 (regionale) luchthavens in Europa en hoeft u pas 15 minuten voor vertrek op de luchthaven te zijn. Als dat geen relaxte start is?! U reist comfortabel, zodat u tijdens en na de vlucht geen last van vermoeidheid krijgt. Bovendien kunt u tijdens uw vlucht doen wat u wilt en heeft u zelfs de mogelijkheid om meerdere bestemmingen op één dag aan te doen.

Flexibel reizen met een privé vliegtuig
Heeft u een volle agenda waarbij u meerdere bestemmingen op één dag moet bezoeken? Of wilt u graag een korte tussenstop maken? Geen probleem, er is ontzettend veel mogelijk. Met een privé vliegtuig is flexibel reizen vanzelfsprekend. U bent niet gebonden aan vaste tijden om te vliegen en u bent veel sneller op de plaats van bestemming. Op de luchthaven staat er bij aankomst direct een auto met chauffeur klaar die u naar uw (zakelijke) afspraak brengt, u hoeft zich dus absoluut nergens zorgen over te maken. Het zou ook kunnen zijn dat uw vergadering uitloopt of juist eerder is afgelopen. Ook dan biedt een chartervliegtuig huren uitkomst. Aan boord staan uw hapje en drankje klaar. Fijn als u een lange en zware vergadering achter de rug heeft.

Een vliegtuig huren betekent comfortabel reizen
Gaat u een privé vliegtuig huren, dan bent u verzekerd van een comfortabele reis. Van te voren kunt u uw wensen aangeven betreft de catering aan boord. U vermijdt het inchecken en de lange wachttijden op een vliegveld, u hoeft slechts 15 minuten van te voren aanwezig te zijn. Daarbij heeft u geen andere passagiers om u heen en kunt u even rustig werken of juist slapen als het daar de tijd voor is. Zo weet u altijd zeker dat u uitgerust op uw gewenste bestemming aankomt. Wat wilt u nog meer? Bovendien is een uitmuntende service aan boord voor ons vanzelfsprekend, zodat uw reistijd plezierig en comfortabel is en bovendien korter lijkt dan hij in werkelijkheid is.

Veilig reizen met een privé vliegtuig

Veilig reizen staat voorop als u bij ons een vliegtuig gaat huren. Wij vliegen met de beste toestellen en zowel voor als na de vlucht wordt uw eigen vliegtuig goed gecheckt en netjes onderhouden. Wij hebben ervaren piloten in dienst die ervoor zorgen dat u zorgeloos en veilig op uw bestemming aankomt. Bovendien heeft u geen medepassagiers waar u zich aan hoeft te storen.

Met een privé vliegtuig is het voordelig reizen

Met een gecharterd vliegtuig bespaart u tijd en dus ook kosten. Omdat u op bijna elk gewenst moment naar ontzettend veel bestemmingen kunt vliegen, vermijdt u extra hotelovernachtingen. Bovendien is er plaats voor meerdere passagiers, zodat u wellicht uw zakenrelatie uit kunt nodigen om mee te reizen. Ook hiermee bespaart u tijd: u kunt immers samen al wat werk verzetten in het vliegtuig. Reist u zakelijk met meerdere personen, dan valt de prijs per persoon vaak erg mee. Reken niet op lowcost tarieven, maar vergeet niet wat u allemaal terugkrijgt voor deze prijs.

Empty legs
Wist u dat een vliegtuig huren met piloot op basis van een lege vlucht ook mogelijk is? Een zogenaamde ‘empty leg’ is een vlucht van een privé vliegtuig dat leeg naar de plek van bestemming vliegt. Geef uw reisdoel door aan Global Aviation en u kunt een chartervlucht boeken met alle luxe en service die u van ons mag verwachten. Uiteraard geven wij eerst door wanneer uw gewenste vlucht in onze empty leg-vluchtplanning past. Zo’n vlucht brengt bovendien veel voordeel met zich mee: u betaalt soms tot 50% minder dan het reguliere tarief.

Extra services vliegtuig huren
Wilt u een vliegtuig huren, dan profiteert u dus van vele voordelen en bespaart u ook nog eens kosten in de vorm van tijd. Daarbij biedt Global Aviation een aantal extra services. Zo bieden wij cabinepersoneel/stewardesservice aan daar waar dit niet standaard aan boord zit. Zo krijgen uw (zaken)relaties nog meer persoonlijke aandacht, bediening en service. En wist u dat uw hond of kat gewoon mee mag in de cabine? Daarbij kunt u een privé vliegtuig huren voor één dag, maar ook voor een aantal aaneengesloten dagen. Handig, want zo kunt u het reisgebied wat ruimer nemen en meerdere bestemmingen in één reis aan doen.

Privé vliegtuig huren voor groepsreizen

Er zitten dus genoeg voordelen aan een privé vliegtuig huren voor zaken of als bijvoorbeeld pleziervlucht. Maar ook bij andere mogelijkheden waar u eenvoudig een privé vliegtuig voor gebruikt horen vele voordelen. Zo wordt een vliegtuig bij Global Aviation onder andere gecharterd voor groepsreizen, incentive reizen, sportreizen, congressen en symposia en beursreizen.

Groepsreizen en incentivereizen

De groep die u meeneemt – bijvoorbeeld uw werknemers – zullen zich geen mooiere incentive kunnen voorstellen dan een reis met een privé vliegtuig! Met het “Vip-Valet Parking parkeren” van de groepsreizen en incentive reizen kan iedereen voor de deur parkeren en meteen door naar de incheckbalie die speciaal voor het privévliegtuig arrangement is gereserveerd. Daarna komen zij in de Vip lounge terecht voor een hapje en drankje. Pure verwennerij! Als uw gasten weer terug zijn in Nederland, dan hebben zij een geweldige ervaring opgedaan én worden zij aan de gate ontvangen met een “Happy Landing Service”. Denk hierbij aan een geschenk, bloemen of iets anders naar keuze.

Groepsreis naar een sportevenement
Ook een groepsreis naar een sportevenement is fantastisch om uw (zaken) relaties aan te bieden. U heeft dan een tot in de puntjes verzorgde vlucht op de door u gewenste tijden naar de aangegeven bestemming. Kies bijvoorbeeld voor een voetbalevenement, de Tour de France, Wimbledon of een race van de Formule 1.

Vliegtuig huren voor voetbalwedstrijd

Al jaren is een voetbalevenement – zoals het WK, een belangrijke finale of “gewoon” een voetbalwedstrijd in het buitenland – het meest populair voor een groeps- of incentivereis. Combineer dit bijvoorbeeld met het bezoek aan een grote stad die hier dichtbij ligt en maak uw groepsreis compleet. Wist u overigens dat complete voetbalteams hun eigen vliegtuig bij ons charteren?

Chartervlucht boeken voor de Tour de France
Geen voetballiefhebber? Kies dan voor een groepsreis naar Frankrijk. Doe bijvoorbeeld de Tour de France aan, doordat Frankrijk over ontzettend veel vliegvelden beschikt, kunnen wij vaak vlakbij een etappe-finishplaats landen. Uw groep helemaal in de watten leggen? Bezoek tijdens de trip dan ook een wijnkasteel en overnacht in een luxe chateau die het “Land van de Franken” rijk is.

Naar de Formule 1 met een privé vliegtuig

Jaarlijks is de Grand Prix Formule 1 van Monaco weer hét evenement in de maand mei. Wilt u hiernaartoe, dan vliegt onze privé vliegtuig u en uw medereizigers u naar Nice en bij aankomst vliegen er helikopters uw gasten naar Monaco door. Wat een luxe! Of wat dacht u van de Grand Prix van Hongarije? Een groepsreis naar Hongarije maakt u compleet met een bezoek aan de veelzijdige stad Boedapest.

Ook ambulance- en vrachtvluchten mogelijk

Wat nu als u een groep moet repatriëren? Of als u een vracht heeft die niet mee kan met een standaard cargo lijndienst? Ook dan biedt een vliegtuig huren uitkomst. Maak bijvoorbeeld gebruik van onze ambulance- of vrachtvluchtdiensten. Laat ons uw grootste zorg uit handen nemen, wij regelen het allemaal graag voor u. Van deur tot deur, van bed tot bed.

Ambulancevluchten
Global Aviation heeft een groot aanbod van ingerichte vliegende ambulances die geschikt zijn voor verschillende doelen en urgentiegevallen. Het toestel, medisch team en de benodigde apparatuur zijn dan afgestemd op de zorg die de patiënt of vlucht nodig heeft. Bijvoorbeeld om een zieke medewerker terug te halen uit een land waar een uitbraak is of een medische spoedvlucht voor een patiënt naar een specifiek ziekenhuis in een bepaald land. Natuurlijk kunt u met een ambulancevlucht ook vakantiegangers laten ophalen die bijvoorbeeld een beenbreuk op wintersportvakantie hebben opgelopen, oftewel: repatriëring. Daarnaast kan het zijn dat u zo snel mogelijk naar huis wilt als er een urgent ongeval plaatsvindt bij een familielid. Of dat u zelf ernstig ziek wordt. Wij regelen dan de ambulance van en naar de luchthaven en verzorgen het vervoer van begeleiders en meegereisde familieleden.

Vrachtvluchten

Heeft u een vracht met een bepaalde inhoud, moeilijk bereikbare bestemming en/of weinig tijd? Dan voldoet een gebruikelijke cargo lijndienst wellicht niet aan uw wensen. De vrachtvluchten van Global Aviation komen dan goed van pas. Wij bieden het juiste toestel, afhankelijk van de specificaties van uw vracht. Met bijna 25 jaar ervaring hebben wij genoeg expertise in het bevrachten van cargovluchten. Wij zijn een betrouwbare partner van diverse internationale expediteurs en overheid. We regelen niet alleen de vlucht en bijkomende verplichtingen, maar ook onder andere:

 • AOG diensten
 • Spoedbestellingen
 • Afgelegen of risicovolle bestemmingen
 • Zware en “extreme omvang” lading
 • Humanitaire hulp

Heeft u een document dat zo belangrijk is dat de normale of digitale luchtwegen niet aan uw veiligheidseisen voldoen? U kunt het dan zelf verzegelen en onze vrachtvlucht vertrekt – voldaan aan alle veiligheidseisen die u wenst – naar de plek van bestemming.

Ook een helikopter huren is mogelijk

Naast een vliegtuig huren voor zakelijke doeleinden, de “fun”, als ambulancevlucht of vrachtvlucht, heeft u ook de mogelijkheid om een helikopter te huren. Onze klanten gebruiken een helikopter voor diverse redenen zoals sightseeing, evenementen of tijdsbesparing om snel bij een zakenafspraak te zijn. De afgelopen jaren kozen klanten voor een helikopter om:

 • Een rondvlucht te maken ter ere van een jubileum
 • Vanaf de plek waar hun privé vliegtuig is aangekomen direct door te kunnen vliegen naar de gekozen accommodatie
 • Over de files heen naar een afspraak te vliegen
 • Als offshore bedrijf het personeel naar on- en offshore heliplatformen te vliegen

Wat kost het huren van een privé vliegtuig?

Wat het huren van een privé vliegtuig kost, is afhankelijk van waar u naartoe wilt en met welk soort privé vliegtuig u wilt reizen. Wilt u bijvoorbeeld de Chinese muur bezoeken en hier naartoe vliegen, dan kost dit aanzienlijk meer dan wanneer u ervoor kiest om met een privé vliegtuig naar bijvoorbeeld Istanbul af te reizen. Om u een indicatie te geven: met het Cessna vliegtuig “Cessna Citation Mustang” reist u in 1 dag met 4 personen van Rotterdam naar Parijs en weer terug voor ongeveer € 6.000,-. Kiest u voor een Regional Jet als eigen vliegtuig om in 2 dagen van naar Geneve te reizen en vice versa, dan bedragen de kosten voor 50 passagiers hier ongeveer € 30.000,- Lees hier alle indicaties voor het huren van een privé vliegtuig.

Type privéjet Aantal stoelen Bestemming Aantal dagen Prijs (indicatie)
Light Jet 4 Parijs 1 € 6.000,-
Light Jet 4 Stuttgart 1 € 7.500,-
Light Jet 4 Dublin 4 € 12.500,-
Small Jet 6-7 Venetië 3 € 14.000,-
Small Jet 6-7 Ibiza 14 € 23.000,-
Mid Sized Jet 6-8 Cannes 3 € 16.500,-
Mid Sized Jet 6-8 Malaga 7 € 32.000,-
Large Jet 10-14 Barcelona 3 € 35.000,-
Large Jet 10-14 New York 5 € 95.000,-

Meer informatie

Een vliegtuig huren bij Global Aviation staat garant voor luxe, flexibel, comfortabel en veilig reizen. Met toegang tot duizenden luchthavens vinden wij snel de dichtstbijzijnde luchthaven die het beste past bij het doel van uw reis. En we regelen de rest. Zo hoeft u zich alleen nog maar te focussen op uw trip en de bestemming. Vraag een offerte aan of neem meteen contact op voor een snelle prijsindicatie.

Natuurlijk kunt u ook vrijblijvend informatie opvragen via:

E: info@globalaviation.nl
T: +31-(0)88-888 6 111

E: info@globalaviation.be
T: +32-(0)3-80 84 595

Ongeëvenaarde service, elk moment van de dag

Alle luchtvaartmaatschappijen, wereldwijd, met één telefoonnummer bereikbaar