Ongeëvenaarde service, elk moment van de dag.

Fractional ownership van privéjets

Fractional ownership van privéjets: let op de verborgen kosten en beperkingen

U denkt misschien dat het kopen van een share in een privéjet uw leven gemakkelijker maakt. Maar wist u dat deze optie op de lange termijn aanzienlijk meer kan kosten dan u denkt? Lees verder om de waarheid te ontdekken achter de hoge kosten en beperkingen van fractional ownership.

  1. Wat u echt krijgt voor uw investering: een initiële investering in de honderdduizenden of zelfs miljoenen dollars lijkt misschien een goede deal. Maar wat krijgt u echt terug voor die investering? Vaak minder dan u denkt.
  2. De val van waardevermindering: u heeft zich gecommitteerd aan een grote investering, maar de waarde van uw aandeel kan snel dalen. In een markt waar de vraag afneemt, kan dit een kostbare fout zijn. Ook wordt er met ‘uw’ vliegtuig erg veel gevlogen waardoor de waardevermindering meer dan gemiddeld zal zijn.
  3. De illusie van uren: een aandeel vertegenwoordigt een aantal vlieguren per jaar, vaak beginnend bij 50 uur. Maar tenzij u intercontinentaal vliegt, zijn deze uren vaak meer dan u eigenlijk nodig heeft. Zeker wanneer u uitsluitend privé vliegt.
  4. Het contract en uw flexibiliteit: een contract van minimaal drie jaar lijkt misschien niet zo lang, maar het kan uw flexibiliteit ernstig beperken, vooral als uw situatie verandert. Volgend jaar bezoekt u maar 4 keer uw huis in Ibiza en zouden 20 uur volstaan.
  5. Diversiteit aan kosten: er zijn diverse kosten die worden doorbelast naast de initiële investering, zoals vaste kosten per maand, een bedrag per uur, een bedrag per landing, etc. Een goede calculatie is hierbij belangrijk om de kosten gemiddeld per uur over een jaar te berekenen en te beoordelen.
  6. De prijs van minder uren: als u minder vliegt dan in uw contract staat, stijgen uw gemiddelde kosten per uur aanzienlijk. Dit maakt de deal veel minder aantrekkelijk.
  7. De beperkingen van uw keuze: Het geeft daarnaast beperkingen in type vliegtuigen, regio waar het contract geldig is en ontneemt elke vorm van flexibiliteit om te switchen naar een andere leverancier als uw reis daarom vraagt.

 

Conclusie: de waarheid achter de luxe

Hoewel het kopen van een aandeel in een privéjet toegang geeft tot luxe reizen, is het belangrijk om de verborgen kosten en beperkingen te begrijpen. Een zorgvuldige overweging en planning zijn essentieel voordat u deze grote stap zet.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van luxe reizen bij Global Aviation? Neem dan contact met ons op.

Ongeëvenaarde service, elk moment van de dag

Alle luchtvaartmaatschappijen, wereldwijd, met één telefoonnummer bereikbaar