Select your language:

Is uw vlucht veilig?

Illegale vluchten per privévliegtuig

Als u een vliegtuig huurt die niet op een commerciële vergunning staat bij een luchtvaartmaatschappij dan is deze illegaal en mogelijk is uw vlucht minder veilig.

Hoe herkent u of uw vlucht mogelijk illegaal is?
– Een vriend van u heeft een eigen vliegtuig en biedt u aan dat u er, tegen een vergoeding, gebruik van kunt maken.
– Het is een éénmotorig vliegtuig
– Er wordt maar met één piloot gevlogen

Wat moet u doen als u twijfelt?
– Vraag de aanbieder of het toestel op een commerciële vergunning staat bij een luchtvaartmaatschappij, de zogenaamde AOC (Air Operator Certificate). Vraag zo nodig een kopie hiervan op.
– Vraag Global Aviation of het een legale of illegale vlucht betreft. Wij adviseren u graag.

Uiteraard voert Global Aviation uitsluitend legale vluchten uit derhalve met vliegtuigen die op een commerciële vergunning staan.

Wat voor risico’s loopt u als uw vlucht illegaal / niet commercieel is?
– De eisen voor dergelijke vluchten zijn veel minder streng. Men mag op kortere landingsbanen landen, rust- en werktijden van piloten gelden niet, piloten zijn minder getraind, men vliegt vaak met éénmotorige vliegtuigen, etc. DIT KOMT UW VEILIGHEID NIET TEN GOEDE!
– Indien de desbetreffende overheidsinstantie lucht krijgt van deze illegale vlucht dan zullen zij opdracht geven deze vlucht te stoppen. Er zal minimaal een boete volgen voor eigenaar en passagiers.
– Gelukkig komen ongelukken zelden voor maar in voorkomend geval bent u niet verzekerd. Verzekeringsmaatschappijen zullen niet aan nabestaanden uitkeren indien het een illegale vlucht betreft.

Een illegale vlucht is vaak aanzienlijk goedkoper omdat de eigenaar genoegen neemt met slechts de kosten voor fuel, luchthavengelden, etc. Daarnaast moeten officiële luchtvaartmaatschappijen aan strenge eisen voldoen die bijdragen aan uw veiligheid maar kostenverhogend werken.
Prijs mag echter nooit boven uw veiligheid prevaleren dus zorg er voor dat u legaal en veilig vliegt!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]