Select your language:

Nuttige aviation links

Hieronder treft u links naar websites aan die door aanbieders uit de Aviation industrie beschikbaar worden gesteld. Deze links dienen voor het gemak van de bezoekers van onze website. Global Aviation is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van deze externe websites, en accepteert geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud ervan. Bovendien is Global Aviation niet verantwoordelijk voor het mogelijke privacybeleid van de exploitanten van deze externe websites en kan hierop ook geen enkele invloed uitoefenen. Wanneer u een hyperlink naar deze websites of naar een door Global Aviation aangeboden website wilt creëren, neemt u dan a.u.b. contact op met info@globalaviation.nl. In het algemeen verwelkomt Global Aviation links naar zijn website. Niettemin stemt u erin toe dat Global Aviation kan eisen dat een link wordt verwijderd wanneer Global Aviation van mening is dat een aspect, de inhoud of een andere kwestie van de website die met de link is verbonden, verwerpelijk is voor Global Aviation.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A

Ameland Airport EHAL

Vlakbij het dorp Ballum ligt het vliegveld: Ameland Airport. Gasten die op het eiland verblijven, kunnen het hele jaar een rondvlucht maken en in de zomer wordt er veel parachute gesprongen.

Antwerp Airport

Door het kleinschalige karakter van de Luchthaven Antwerpen kan u, zowel bij vertrek als aankomst, een ruime tijdswinst realiseren. Dankzij de korte wandelafstanden kan u immers inchecken tot 20 minuten* voor het vertrek van uw vlucht.

B

Brussels Airport

Brussels Airport is het jaar goed gestart. Het aantal passagiers is in vergelijking met januari vorig jaar gestegen met 13,5 procent naar 1.378.449 passagiers. Ook het vrachtvervoer kent een sterke groei van 9,4 procent in januari 2015 tegenover januari vorig jaar. De groei is te merken in alle segmenten: belly transport (+4%), integrator (+18,3%) en voor het eerst sinds lange tijd ook bij de full freighter (+3,8%).

C

Charleroi Airport

In de maand januari 2015 reisden 434.500 passagiers via Brussels South Charleroi Airport (BSCA), wat een stijging is van 4% ten opzichte van dezelfde periode in 2014 toen er 416.000 passagiers werden opgetekend. Ook de bezettingsgraad van de vliegtuigen steeg met 12% in vergelijking met januari 2014.

D

Den Helder Airport

Den Helder Airport heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een van de grootste offshorehelihavens van Noordwest-Europa. Dagelijks vervoeren helikopters offshorewerkers naar en van booreilanden en olie- en gasproductieplatformen op het Nederlands Continentaal Plat. Dit dankzij haar ideale ligging ten opzichte van de primaire olie- en gasvelden die centraal en in zuidelijke delen van de Noordzee zijn gelegen.

E

Eindhoven Airport

Eindhoven Airport groeit naar een kleine 43 duizend vliegbewegingen en 5,5 miljoen passagiers in 2020. Eindhoven Airport streeft naar een breed portfolio van bestemmingen verspreid over (met name) Europa.

Vliegen vanaf Eindhoven

Back to top

G

Vliegen vanaf Groningen Airport

I

International Airport Ostend-Bruges

Alhoewel een belangrijk deel van de activiteiten is gericht op vrachtvervoer, heet de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge ook haar passagiers van harte welkom. De Oostendse luchthaven is de ideale luchthaven voor familie- en overwintervakanties! Zowat elke belangrijke vakantieregio aan de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden steekt in het aanbod.

K

Kempen Airport

Dagelijks worden er zakenvluchten vanaf Kempen Airport uitgevoerd. Deze vluchten bestrijken geheel Europa en worden uitgevoerd met moderne één- en tweemotorige vliegtuigen. Het grote voordeel van moderne zakenjets en turboprops is dat er geland kan worden dichtbij de uiteindelijke zakelijke bestemming.

Kortrijk Airport

De Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem kan bogen op een sterke reputatie als snelle, soepele en uiterst vlot bereikbare zakenluchthaven. De kleinschaligheid maakt het mogelijk om buitengewoon flexibel en efficiënt in te spelen op de behoeften van de klant.

L

Lelystad Airport

Op dit moment is Lelystad Airport de grootste luchthaven voor de General Aviation in Nederland. Voor de zakenwereld zijn de uitgebreide congres- en vergaderfaciliteiten van groot belang. U kunt natuurlijk ook met een speciale zakencharter rechtstreeks vanaf Lelystad Airport vliegen naar vele kleine en grote luchthavens vlakbij uw bestemming in Europa.

Liege Airport

Liege Airport’s ambition is to play a full and effective role as an economic partner at the service of the whole region and the companies that have chosen, or will choose, to work with it.  The slogan “The wings of success” illustrates this desire to spread its wings as wide as possible and go still further.

Back to top

M

Maastricht Aachen Airport

De activiteiten van Maastricht Aachen Airport zijn gericht op het transport van passagiers en vracht. Maastricht Aachen Airport speelt een actieve rol in de stichting Maastricht Maintenance Boulevard welke de vliegtuigonderhoudbedrijven en onderwijsinstellingen op de luchthaven verenigt. Vrachtverwerking is de belangrijkste activiteit op Maastricht Aachen Airport. Verder werkt Maastricht Aachen Airport samen met luchtvaartmaatschappijen en touroperators aan het toevoegen van nieuwe routes aan het netwerk van bestemmingen, die aansluiten op de wensen van de Euregio Maas-Rijn.

Vliegen van Maastricht

O

Oostwold Airport

Aanvankelijk werd het vliegveld uitsluitend gebruikt voor landbouwluchtvaart doeleinden, maar de laatste jaren is de landbouwluchtvaart vrijwel geheel verdwenen. Het vliegveld is nu als General Aviation vliegveld in gebruik. Het belang van vliegveld Oostwold voor Oost Groningen is groot. Industrie gebieden als Delfzijl maar ook de Eemshaven worden beter ontsloten.

R

Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport heeft de ambitie de beste regionale luchthaven in Nederland te zijn en op Europees niveau te behoren tot de beste van zijn soort. Heel concreet betekent dit dat er op dit moment, behalve verdere ontwikkelingen van het aantal bestemmingen, een begin is gemaakt met en totale herinrichting van het luchthaven terrein. In de afgelopen jaren is het aantal passagiers dat gebruik maakt van Rotterdam The Hague Airport fors gestegen, met als gevolg: nieuwe bestemmingen, meer frequenties en de inzet van meer capaciteit op bepaalde routes.

S

Schiphol

De luchthaven Schiphol, het hoogwaardige netwerk dat door KLM, haar partners en andere airlines wordt aangeboden, en de omliggende aantrekkelijke metropoolregio Amsterdam zijn samen uitgegroeid tot de Mainport Schiphol. Die is dan ook méér dan een luchthaven met een wereldwijd netwerk. De mainport functioneert als een geheel van elkaar versterkende bedrijven en activiteiten. Samen zorgen zij ervoor dat er een internationaal en multimodaal knooppunt ontstaat van stromen mensen, goederen, informatie, innovatie, kennis en cultuur.

T

Teuge International Airport

Luchthaven Teuge is één van de grote General Aviation vliegvelden in ons land. Het vliegveld mag worden gebruikt voor nationaal en inter- nationaal luchtverkeer. Luchthaven Teuge biedt wordt voor allerlei vormen van luchtvaart gebruikt. Het lesverkeer voor de volgende generatie beroepsvliegers vormt de basis van het verkeer. Naast het zakelijke taxi- en charterverkeer worden allerlei vluchten voor de overheid uitgevoerd.

Texel International Airport

Back to top

V

Vliegveld Hilversum (EHHV)

EHHV staat voor “Europa-Holland-Hilversum”. EHHV is de code van de International Civil Aviation Organization (ICAO) voor Vliegveld Hilversum. De belangrijkste activiteiten van EHHV vallen onder General Aviation (GA), zoals bijvoorbeeld sportvliegtuigen, vliegtuigen met reclameslepen, luchtballonnen en zweefvliegtuigen. Het vliegveld is onder meer verantwoordelijk voor het regionale vervoer, ambulance- en SAR-vluchten (Search And Rescue) met helicopters, gewasbescherming, luchtfotografie en luchtverkenning.

Vliegveld Hoogeveen

Z

Zeeland Airport

Op het terrein van Zeeland Airport bevinden zich onder andere de volgende faciliteiten: brandstofleverantie, hangaarruimte, reparatiefaciliteiten voor vliegtuigen, verkoop en verhuur van vliegtuigen, historische vliegtuigen, een restaurant, terrassen, een vliegclub en paracentrum, (motor)zweefvliegclub, luchtfotografiebedrijven, charterbedrijf, theoretische en praktische vliegopleidingen, verkoop van vliegtuigonderdelen en –accessoires.


    [contact-form-7 404 "Niet gevonden"]